JADŁOSPIS TYDZIEŃ 06.05.2024R. – 10.05.2024R.
|
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Makaron brązowy na mleku, graham z twarożkiem, pomidorem, rzodkiewką
|
Napój mleczno-bananowy.
|
Zupa grysikowa, gulasz |
Kisiel owocowy.
|
WTOREK |
Płatki kukurydziane na mleku, graham z gotowanym jajkiem |
Jabłko, woda źródlana. |
Kapuśniak z ziemniakami, risotto z mięsem z udźca z indyka, brązowym ryżem i jarzynami, kompot. |
Deserek z sera białego z truskawkami.
|
ŚRODA |
Kasza kuskus na mleku, graham z pastą z ryby i sera białego z papryką, rzodkiewką |
Melon, woda źródlana. |
Krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym, jajko w sosie koperkowym z ziemniakami, gotowany szpinak z masłem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot. |
Koktajl brzoskwiniowy.
|
CZWARTEK |
Płatki owsiane na mleku, graham z żółtym serem, pomidorem, rzodkiewką Hera brzoskwiniowa. |
Świeżo wyciskany sok warzywno-owocowy. mineralna. |
Barszcz biały z ziemniakami, makaron z serem i truskawkami, kompot.
|
Kanapka z wędliną, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką |
PIĄTEK |
Graham z marmoladą, kakao. |
Jogurt malinowy, woda źródlana. |
Zupa z kalarepy z ryżem, pulpecik z ryby w sosie ziołowym z ziemniakami, gotowany bukiet warzyw, surówka z kiszonej kapusty, kompot. |
Krem waniliowy |